Ediţia de anul acesta a Campionatului Judeţean de tir cu arcul, la care participă sportivi legitimaţi la toate cluburile şi asociaţiile bihorene şi, hors concours, arcaşi din alte judeţe şi din Ungaria, a început sâmbătă într-o atmosferă plină de verdeaţă şi aer curat. Pădurea Tăutelec a fost gazda etapei I a campionatului, Cupa White Lion, în organizarea clubului cu acelaşi nume.

 

Destinat tuturor categoriilor (master, seniori, juniori, cadeţi, copii) şi diviziilor de arc (tradiţional, bowhunter, barebow, olimpic, compound), concursul a fost de tip 3D, fiind organizat sub formă de traseu cu 20 de staţii diferite, cîte 2 săgeţi pe fiecare staţie. Distanţele fiind necunoscute, arcaşii au fost nevoiţi să-şi calculeze fiecare săgeată, ceea ce a dat un plus de dificultate competiţiei, de altfel foarte bine organizată. Au participat sportivi legitimaţi la cluburile şi asociaţiile bihorene, Redpoint Oradea, Nomad Archers, White Lion, Phoenix Săcuieni, Blueline Nojorid, Şoimul Aleşd şi Haiducii Salonta, precum şi arcaşi din Ungaria, Timişoara, Cluj sau Bucureşti.

 

Sportivii C.S. Redpoint s-au remarcat la toate categoriile. Astfel, la barebow seniori, Cosmin Bota şi Alexandru Merce au ocupat locurile 2 şi 3, pe locul I clasîndu-se Seres Geza (White Lion). La cadeţi compound, Alin Mureşan a ocupat locul II, fiind surclasat de Nagy David (White Lion). La categoria seniori compound, Marin Darna a ocupat poziţia a 3-a a podiumului, cu 296 de puncte, la numai 3 puncte diferenţă de locul 2, fiind urmat de colegii săi de club Alin Gheban şi Bethlendi Attila, pe locurile 5 şi 6. La categoria cadete arc tradiţional, Dombi Anna a ocupat locul 4. La prima etapă de Campionat Judeţean, C.S. Redpoint a mai obţinut patru locuri I: la barebow master prin Călin Darna, la compound master prin Eugen Jermendy, la seniori olimpic prin Cătălin Darna şi la cadete compound prin Vivien Bălteanu. Cea mai disputată categorie, cea de seniori arc tradiţional, a fost cîştigată de Tani Attila (Ungaria) şi de Balasko Sandor, pe locul 3 situîndu-se Ridi Ferenc (Nomad Archers). Din păcate, C.S. Redpoint n-a avut sportivi la această categorie, Ovidiu Lesei, campionul en titre, fiind indisponibil.

 

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Rivolto Cons, Primăriei Oradea, DJST Bihor, Darer, Vitrerom şi European Archery Production, clubul orădean a reuşit să-şi atingă obiectivele, după prima etapă situându-se pe locul I în clasamentul pe cluburi, cu 55 de puncte, urmat de Nomad Archers cu 51 de puncte, Phoenix cu 50 de puncte, White Lion cu 36 de puncte şi Haiducii Salonta cu 2 puncte.

 

Acesta este al patrulea an în care se organizează Campionatul Judeţean, sub egida Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor, singura de acest fel din ţară care derulează un campionat judeţean. Următoarea etapă, Cupa Nomad, va avea loc în 28 mai, la Biharea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam