Dovedim inca odata succesul pe care masura destinata tinerilor care doresc sa se instaleze la tara ca si fermieri este de succes, prin numarul mare de Cereri de Finantare care s-au depus la nivelul Judetului Bihor, pana la data de 31 iulie 2015. La nivel national s-au depus un numar de 480 de solicitari ceea ce face ca procendul de depunere la nivel judetean raportat la cel national sa fie de aproape 17%.
In acest moment suntem in plin proces de evaluare a proiectelor urmand ca pana in data de 15 august 2015 sa finalizam evaluare unui numar de 32 de cereri care au fost depuse pana in 31 iunie 2015, iar restul depuse pana a azi 31 iulie 2015, procesul de evaluare sa fie finalizat pana la mijlocul lunii septembrie 2015.
Prin sub-masura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, din Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, sprijinim stabilirea pentru prima data a tinerilor fermieri ca sefi sau conducatori unici ai unei exploataţii agricole.
In procesul de instalare, tanarul fermier trebuie sa aiba in vedere urmatorii pasi:
-Inregistrarea tanarului fermier ca microintreprindere sau intreprindere mica cu maximum 24 de luni inaintea depunerii cererii de finantare;
-Elaborarea unui plan de afaceri pentru infiintarea unei exploatatii agricole care va demonstra ca exploatatia va atinge o dimensiune economica de cel puţin 12 000 S.O., pe care tanarul fermier urmeaza sa se instaleze;
-Depunerea cererii de finantare impreuna cu planul de afaceri, documente doveditoare privind baza materiala cu bunuri imobile detinute la momentul depunerii cererii de finantare si angajamentul ca in termen de maximum 9 luni de la momentul deciziei de finantare va demara implementarea planului de afaceri;
-Indeplinirea in maxim trei ani a obiectivelor propuse in planul de afaceri, inclusiv atingerea dimensiunii economice (SO) propuse, reprezentand momentul instalarii tanarului fermier.
Sprijinul acordat va contribui la imbunataţirea managementului, la cresterea competitivitaţii sectorului agricol si sprijinirea procesului de modernizare si conformitatea cu cerintele pentru protectia mediului, igiena si bunastarea animalelor, siguranta la locul de munca.
Reamintim ca in judetul Bihor in PNDR 2007 – 2013 au fost instalati un numar de 838 de tineri fermieri fermieri, valoarea totala a sprijinului finaciar fiind de 22.737.000 Euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam