Vineri, 21 august 2015 va avea loc o nouă ediţie a evenimentului „Fereastră deschisă spre Europa”, în cadrul căruia mai multe care alegorice însoţite de alaiul dansatorilor populari şi majorete din regiune vor defila în municipiu. Evenimentul ”Carnavalul Florilor” este organizat în Debreţin de 46 de ani, iar în urma colaborării dintre administraţiile locale şi judeţene din Bihor şi Hajdu-Bihar unele dintre carele alegorice pot fi admirate din anul 2005 şi în Oradea.

Cu ocazia acestui eveniment, viceprimarul Huszar Istvan şi Mircea Oaie, responsabilul Direcției de Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Oradea au prezentat detalii legate de evenimentele din 21 august 2015.

Astfel, viceprimarul a anunțat că Oradea va fi reprezentată în acest an de un car comun Oradea-Debreţin și de două grupuri artistice care vor defila alături de cei 2000 de artiști la carnavalul florilor din Debreţin. Cele două formațiuni, Exclusive Dance Oradea (clubul de dans modern care la finalul săptămânii trecute a obținut la Berlin locul 5 la dans modern), respectiv Csillagocska Neptancegyuttes (formațiune de dans popular cu o tradiție de peste 11 ani în Oradea) vor lua parte și a doua zi, la Oradea, la evenimentul Ferestră deschisă spre Europa.

„În acest an vom pregăti peste două sute de persoane, formații de dans popular și trupe pop, majorete și școli de dans de renume din Oradea și multe altele, care vor însoți carele alegorice pe traseul tradițional, iar în parcul 1 Decembrie orădenii vor avea posibilitatea să se pozeze cu carele alegorice și să ia parte la diferite activități de creație”, a menționat Mircea Oaie.

Huszar Istvan a informat că la Carnavalul Florilor din Debreţin din data de 20 august vor defila 16 care alegorice, urmând ca a doua zi orădenii să aibă posibilitatea să admire 6 dintre aceste care alegorice şi la noi în municipiu. Carul comun Oradea-Debreţin, care va fi prezent atât la Debreţin, cât şi la Oradea, va fi împodobit cu pasărea Phoenix – emblema orașului Debrecen, o fereastră, leul și îngerul din stema Oradiei, respectiv macheta Cetății Oradea.

Carele alegorice vor sosi în municipiu, ca și în anii anteriori, la blocurile Zig-zag de pe bulevardul Dacia, urmând ca la finalul defilării să poposească câteva ore în Parcul 1 Decembrie, unde va fi amenajată o scenă pentru spectacole.

Alaiul format din cele 6 care şi artiștii care le însoţesc vor porni la ora 16 pe traseul blocuri Zig-Zag – bdul Dacia – parcul Petofi – Bdul Magheru – parcul 1 Decembrie, unde vor poposi până la ora 19.30, când carele alegorice vor porni înapoi spre Ungaria.

 

Cu stimă,

Biroul de presă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam