În şedinţa Consiliului Local de mâine, 8 septembrie 2015, se va supune votului aprobarea indicatorilor economici rezultaţi din studiul de fezabilitate pentru obiectivul ”Sistem de acces controlat pentru 530 de puncte de colectare/incinte, în Municipiul Oradea”.
Cheltuielile pentru realizarea acestui sistem de acces pe bază de cartelă în cele 530 de incinte pentru depozitarea deşeurilor vor fi suportate de operatorul de salubritate RER Ecologic Service S.A.
Prin acest sistem, se va elimina murdăria şi dezordinea făcută în aceste incinte de anumite persoane, doar locatarii blocurilor de locuinţe având acces la incinte.
În luna mai a acestui an, Primăria Oradea a semnat cu RER Ecologic Service S.A un act adiţional la contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a Municipiului Oradea prin concesiune, privind prelungirea cu 4 ani a duratei contractului, în condiţiile asumării de către operator a realizării şi finanţării unui plan de investiţii în sumă de 850.000 euro fără TVA.
Astfel, RER va realiza acum o parte din acest plan de investiţii pe care şi l-a asumat, valoarea sistemului de acces controlat pentru 530 de puncte de colectare/incinte, fiind de 553.741 euro (cu TVA inclus).
RER va finanţa şi va realiza planul de investiţii, respectiv se va ocupa de realizarea sistemului de acces controlat aferent fiecărui punct de colectare/incinte, de achiziţia sistemelor de acces controlat individualizat specific fiecărei asociaţii de proprietari arondate, inclusiv realizarea confecţiilor metalice specifice pentru sistemul ”uşă în uşă”. În final, vor rezulta 530 de incinte amenajate cu sistem de închidere cu cartelă cu alimentare energie electrică de la panou voltaic.
Lucrările au ca termen de finalizare data de 30 septembrie 2017.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam