Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual la data de 22 martie.
Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are drept scop atenţionarea opiniei publice despre problemele legate de necesitatea iminentă a protejării apelor și de a evidenţia rolul și îndatoririle celor responsabili de întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.
Tema anului 2016 este Water and Jobs – Apa şi activităţile umane. La ora actuală, aproape jumătate din populaţia mondială activă, 1,5 miliarde de persoane, lucrează în diverse sectoare din domeniul apei şi toate activităţile umane depind de apă şi de cei care asigură distribuţia acesteia în condiţii de siguranţă.
Cu această ocazie, Liceul Teoretic Lucian Blaga Oradea derulează proiectul de educație ecologică “Apa, izvor de sănătate”, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Bihor în cadrul căruia se vor desfășura o serie de activități , cum ar fi:
– Vizionarea unor materiale ppt. despre povestea apei; Flopi și apa, etc;
– Explicarea importanței păstrării apei curate, a fenomenului de poluare a apei, stările de agregare a apei, etc;
– Dezbatere de tip masă rotundă pe marginea unor scenarii holistice asupra efectelor generate de poluarea apei; găsirea unor rezolvări plauzibile;
– Promovarea unor metode ecologice de economisire a apei;
– Realizare pliante de informare.
Acțiunile acestui proiect se vor desfășura marți, 22 martie 2016 la Liceul Teoretic L. Blaga Oradea, între orele 10- 12, fiind coordonate de d-na prof. Șchiop Felicia, d-na prof. Trempe Ioana şi d-na prof. Filip Otilia.
Cu respect,
Director Executiv
Sanda Daniela MERCEA
Comp. Relaţii Publice şi Tehnologia Informaţiei
Ţîrţ Loredana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam