Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului are loc în fiecare an pe data de 5 iunie şi oferă ocazia de a readuce în atenţia publicului unele reflecţii asupra protecţiei mediului înconjurător, fenomen care în ultimii ani a devenit una din priorităţile noastre la nivel mondial. Aniversarea acestei zile a fost stabilită în 1972 în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinţei de la Stockholm asupra Mediului.
Tema aleasă pentru acest an, „Şapte miliarde de vise, o singură planetă. Să consumăm responsabil” îşi propune să atragă atenţia asupra consumului nesustenabil de resurse naturale, în special în ceea ce priveşte apa, energia şi hrana, în condiţiile în care bunăstarea omenirii, calitatea mediului înconjurător, funcţionarea economiei mondiale depind de gestionarea responsabilă a acestor resurse.
Pentru a marca evenimentul, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, GNM – Comisariatul Județean Bihor și Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea vor organiza următoarele activități:
 concurs de machete și desene “Cei mai buni ecologiști!”având ca și tematică Lumea pe care ne-o dorim! adresat elevilor din ciclul primar de la unitățile școlare din județ. Cele mai reușite lucrări vor fi premiate în data de 05.06.2015;
 expoziție la sediul APM Bihor cu lucrările participante în cadrul concursului “Cei mai buni ecologiști!”;

 concurs naţional de ecologie și protecţia mediului „Floare de Lotus”, ediţia a XV-a. La acest concurs participă elevii de la Cercurile de Protecţia Mediului din ţară. Concursul este structurat pe următoarele secţiuni: desene, proiecte de mediu, referate, respectiv realizarea unor decoraţiuni din materiale reciclabile.

Cu respect,

Director Executiv
Sanda Daniela MERCEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam